Duur  2-2,5 uur
Locatie HET LAB Rotterdam
Data Start bij minimaal 4 aanmeldingen
Leeftijden 9 tot en met 14 jaar
Vereiste voorkennis Geen; enig idee vooraf over wat je wil maken is wel net zo handig.
Kosten € 20,-, incl. prints van geslaagd eigen ontwerp.
Leider(s) divers
Bijzonderheden Ouders/begeleiders welkom, meedoen mag

 

3D-ontwerpen
Met een 3D-printer kun je je eigen minifigs printen, je eigen kastelen. Ze worden door de printer laagje voor laagje opgebouwd uit plastic. Maar zo’n printer moet natuurlijk wel een opdracht hebben om uit te voeren. Daarom is de eerste stap op weg naar het 3D-printen dat je je eigen 3D-ontwerp maakt. Met behulp van het programma Tinkercad heb je dat in no-time onder de knie.

Verstandig is het als je alvast een blik werpt op de Tinkercad-site door eerst een gratis account aan te maken (registreren kan als je 13 jaar of ouder bent en je een e-mailadres hebt). De Tinkercad-site wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe snufjes, en er is veel (vaak Engelstalig) lesmateriaal (tutorials) te vinden op YouTube.

Handig is ook de sneltoetsen van buiten te leren en te gebruiken. Het maakt het ontwerpen, nu en later, een stuk aangenamer.

Als je je eigen ontwerp in Minecraft wil opnemen, dan is daar vanuit Tinkercad een makkelijke ingang voor gemaakt.

Een Escheriaans 3D-ontwerp

Een Escheriaans 3D-ontwerp. Eenvoudig te printen?

Wat gaan we doen?
In deze workshop leer je hoe je zelf een ontwerp kan maken voor een driedimensionaal object. Je kunt je eigen ideeën vormgeven en ziet ze in 3D op de computer verschijnen. Ook leer je waar je rekening mee moet houden als je een ontwerp ook echt wilt kunnen printen. 3D-printers kunnen namelijk veel, maar ze hebben ook hun beperkingen.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen 20 euro per deelnemer. Deelnemers krijgen een print van hun eigen ontwerp (mits te printen). Gezien de printduur kan het zijn dat de print pas (een dag/enkele dagen) later overhandigd kan worden.

P.S. Wij zijn niet zo heel dol op het printen van smartphonehoesjes 😉 .