Duur 2 uur
Locatie HET LAB Rotterdam
Data
Doelgroep Volwassenen (15+)
Vereiste voorkennis Geen
Kosten € 30,- per deelnemer
Leider(s)
Bijzonderheden

Arduino met electronica

Arduino
De Arduino is een microcontroller, een klein computertje dat je heel eenvoudig zelf kunt programmeren. Op basis van een aantal ingangen (bijvoorbeeld een schakelaar, een thermometer of een lichtsensor, maar ook een knop op een Internetpagina) kun je op basis van een zelfgeschreven programma een aantal uitgangen (bijvoorbeeld lampjes, luidspreker of motoren) uit of aan zetten.
Daarmee kun je al snel een eenvoudig projectje maken zoals een alarmsysteem of een automatisch plantenbewateringssysteem. En ben je er bedreven in dan bouw je je eigen 3D-printer en graveermachines ermee!
Deze workshop is bedoeld voor mensen die nog geen ervaring hebben met Arduino of elektronica. Er is dus geen voorkennis of ervaring nodig om hieraan mee te doen.

Wat gaan we doen?
In deze workshop ga je de basis leren van Arduino. Je gaat LED-lampjes aansluiten op het Arduino breadboard en gaan we deze vervolgens zo programmeren dat het een stoplicht wordt.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen 30 euro, inclusief de benodigde (leen)materialen.

Vervolg
Heb je de smaak te pakken en wil je verder met Arduino? Kijk dan eens naar onze Cursus Arduino voor gevordenen!

Op dit moment wordt deze activiteit (nog) niet aangeboden. Wil je er toch meer over weten? Neem dan contact op met HET LAB, of abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.