Duur 3 tot 6 lessen, 2 uur per les
Locatie Op locatie onderwijsinstelling
Data In overleg
Doelgroep 9 tot en met 14 jaar
Vereiste voorkennis Geen. Cursus is ook uitdagend voor kinderen die al ervaring hebben met Lego Mindstorms.
Kosten Afhankelijk van het aantal lessen; € 250,- per les
Leider(s) Tom van Doveren
Bijzonderheden

 

Een selectie aan LEGO Mindstorms-robots

Een selectie aan LEGO Mindstorms-robots

Lego Mindstorms
Waar de introductie zich beperkt tot de basis van robotica en programmeren, kan met de leerlijn Lego Mindstorms echt in de diepte worden gegaan. Er is voldoende tijd om een robot van het begin af aan op te bouwen en daardoor complexere handelingen te kunnen laten verrichten.

Wat gaan we doen?
In deze leerlijn lere kinderen in tweetallen alles over programeren en robotica door vooral zelf te ontdekken. Kinderen gaan kennismaken met de verschillende sensoren en programmeren deze zodanig dat
de robot in staat is om moeilijke opdrachten uit te voeren. Om goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen verzinnen ze per tweetal hun eigen project: wordt het een snoepautomaat, een voetbalrobot of een sorteer-robot?

Locatie
Deze leerlijn wordt op school gegeven. Omdat er geprogrammeerd moet worden bij voorkeur in het computerlokaal van de school, maar mocht dat niet mogelijk zijn dan nemen we onze eigen laptops mee, zodat de les in de eigen klas gegeven kan worden.

Kosten
De kosten voor deze leerlijn zijn afhankelijk van het aantal lessen. Een les kost (inclusief reiskosten en benodigde (leen)materialen 250 euro.