Duur 2,5 uur
Locatie HET LAB Rotterdam
Data
Doelgroep Volwassenen (15+)
Vereiste voorkennis Geen. Wel plezierig als je je eigen laptop meeneemt
Kosten € 50 (excl. materiaalkosten)
Leider(s) Tom van Doveren, Hans Keulemans
Bijzonderheden Focus van deze introductie ligt op het snijden en niet op het ontwerp.  Minimaal 4, maximaal 10 deelnemers.

 

Lasersnijden
Snijden met een computergestuurde laser versimpelt een deel van het uitvoerend werk van makers aanzienlijk. Vanuit een file snijd je meer of minder complexe vormen snel uit plaatmateriaal of graveer je in meerdere gradities. Snelle leercurve: binnen de kortste tijd maak je de mooiste dingen uit papier, hout, acryl (perspex), etc.

De lasersnijder van HET LAB

De lasersnijder van HET LAB

Wat gaan we doen?
Tijdens deze workshop leer je de basis van het lasersnijden. Je maakt thuis of op een van onze laptops een ontwerp en converteert dit ontwerp naar een DXF-file, geschikt voor onze machine (werkoppervlak: 85×55, 100W). Tijdens dit proces voeden we je met tips and tricks van het lasersnijden.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen 50 euro, exclusief de benodigde materialen. Je kunt eigen materialen meebrengen (chloorvrij, dus zeker geen PVC; ook metalen zijn niet mogelijk).

Vervolg
Heb je de smaak te pakken en wil je verder met lasersnijden? Met de basiskennis op zak kun je de lasersnijder zelf gaan bedienen. Boek de machine voor een eigen project.