Duur Vijf workshops van 2 uur
Locatie HET LAB Rotterdam
Data Nieuwe cursussen starten bij 6-10 nieuwe aanmeldingen.
Doelgroep 9 tot en met 14 jaar (of hun ouders)
Vereiste voorkennis Geen, maar cursus is zodanig opgezet dat deze ook uitdagend is voor kinderen die al wel ervaring hebben met LEGO Mindstorms.
Kosten € 100,- per cursus voor kinderen (6-10 kinderen). € 150,- per cursus voor volwassenen (max. 6).
Leider(s) Tom van Doveren en anderen
Bijzonderheden Er is een aangepaste cursus voor ouders, die hun kinderen willen ondersteunen.

 

Spanning en van elkaar leren.

LEGO Mindstorms
Soms lijkt het er op dat het een jongensding is: bouwen met LEGO Mindstorms. Onze ervaring leert dat meiden op z’n minst net zo gaga van de robots kunnen raken. 

Als je thuis niet verder komt met het programmeren, of je te weinig onderdelen hebt om dat te maken wat je in je hoofd hebt, of omdat je graag samenwerkt met andere fanaten in spe, dan is deze cursus misschien wel iets voor jou.

Doordat de cursus bestaat uit vijf workshops hebben we de tijd om een robot vanuit de sorteerdoos af aan op te bouwen. 

De cursus is ook een goede opstap om mee te gaan met een First LEGO League-team. Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor de oprichting van sterke LABLEGO-teams, die niet schoolgebonden zijn.

Wat gaan we doen?
In deze cursus ga je veel leren over programmeren voor LEGO Mindstorms. Door vooral zelf en samen te ontdekken. Je gaat kennis maken met de verschillende sensoren en programmeert de LEGO brick zodanig dat
de robot in staat is om ook meer ingewikkelde opdrachten uit te voeren. 

Deze cursus is, in aangepaste vorm, ook zeer geschikt voor ouders die merken dat hun kinderen na de eerste twee-drie gebouwde robots tegen een drempel oplopen en hen willen motiveren toch door te gaan met leren programmeren.  Ouders kunnen hun eigen Mindstorms set (of kant en klare robot) meenemen.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen 100
euro voor 6 tot 10 jonge deelnemers (9-14 jaar), inclusief de benodigde (leen)materialen. De kosten voor de aangepaste cursus voor ouders bedragen 150 euro (maximaal 6 deelnemers).