Duur 2 uur (langer in overleg)
Locatie HET LAB Rotterdam
Data  Nader in te vullen.
Doelgroep 9 tot en met 14 jaar (en/of ouders)
Vereiste voorkennis Geen. Introductie is ook uitdagend voor kinderen die al ervaring hebben met Lego Mindstorms.
Kosten  € 30,-
Leider(s) Tom van Doveren
Bijzonderheden Er wordt gebruik gemaakt van bestaande robots.Deze cursus kan ook worden gevolgd door ouders/volwassenen, die willen weten hoe zij hun kinderen voorbij de eerste programmeerdrempel moeten krijgen.

 

Robotjes van LEGO Mindstorms

Robotjes van LEGO Mindstorms

LEGO Mindstorms
Een robot programmeren moeilijk? Welnee. Aan het eind van deze workshop heb jij een robot geprogrammeerd en doet hij wat jij hem opgedragen hebt: zonder botsen om een tafel rijden en tegelijk sirenes laten afgaan? Kleuren raden met de kleurensensor? De mogelijkheden zijn groot met LEGO Mindstorms! 

Wat gaan we doen?
In deze workshop ga je de basis leren van LEGO Mindstorms. Na een korte uitleg over opstarten, beginschermen, schuiven en plakken van programmablokken (visual programming) kun je zelf met een robot aan de slag en aan het einde van de workshop
heb je hem geprogrammeerd. Onze werkplaatsassistenten helpen je graag bij het bedenken van oplossingen voor de vragen waar je tegen aanloopt. 

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen 30 euro, inclusief de benodigde (leen)materialen.

Vervolg
Heb je de smaak te pakken en heeft LEGO Mindstorms nog een aantal uitdagingen voor jou (wat we ons zomaar kunnen indenken), k
ijk dan eens naar onze LEGO Mindstorms cursus! In een aantal lessen komen de fijnere kneepjes van het programmeren aan de orde.