Duur 2 uur
Locatie HET LAB Rotterdam
Data
Doelgroep 9 tot en met 14 jaar
Vereiste voorkennis Geen. Introductie is ook uitdagend voor kinderen die al ervaring hebben met Lego Mindstorms.
Kosten € 250,-
Leider(s) Tom van Doveren
Bijzonderheden

 

Lego Mindstorms
Met Lego Mindstorms maak en programmeer je eenvoudig robots. Doordat de kinderen al bekend zijn met Lego en het programmeren via de computer zeer eenvoudig leren kinderen al in twee uur de basis van robotica en programmeren.

Een voorbeeld van een LEGO Mindstorms-robot

Een voorbeeld van een LEGO Mindstorms-robot

Wat gaan we doen?
In deze workshop gaan kinderen in tweetallen de basis leren van Lego Mindstorms. Na een korte uitleg van de basisbeginselen kunnen ze zelf met je eigen robot aan de slag en aan het einde van de workshop is de robot zo
geprogrammeerd dat deze in staat is om zelf bedachte opdrachten uit te voeren.

Locatie
De introductieles wordt op school gegeven. Omdat er geprogrammeerd moet worden bij voorkeur in het computerlokaal van de school, maar mocht dat niet mogelijk zijn dan nemen we onze eigen laptops mee, zodat de les in de eigen klas gegeven kan worden.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen 250 euro, inclusief de benodigde (leen)materialen.

Vervolg
Wil je verder met programmeren en robotica? Kijk dan eens naar ons Lego Mindstorms lesaanbod!