Robots zijn er in allerlei soorten en maten. Elke dag komt er wel een nieuwe exotische soort bij, met al weer nieuwe verbluffende eigenschappen. Op onze facebookpagina linken we regelmatig naar nieuwe robotvideos.

Kinderen zijn terecht gefascineerd door de zelfstandig  rijdende, piepende, vliegende, knipperende contrapties. Bovendien zal hun toekomst voor een groot deel worden gevuld met medische. logistieke, huishoudelijke robots of robots waarvan we nog niet eens het geringste vermoeden hebben dat ze zouden kunnen gaan bestaan.

Het is duidelijk dat HET LAB volop is geïnteresseerd in de ontwikkelingen op dit brede terrein en de kennis daarover graag overdraagt aan de kinderen. We gebruiken daarvoor, om te beginnen, de materialen van LEGO Mindstorms EV3. Het bouwen en programmeren van LEGO robots sluit perfect aan bij de belevingswereld en het denkniveau van de 9-14 jarigen.

Ouders die willen begrijpen wat er nodig is, om hun kinderen echt gebruik te laten maken van de kostbare LEGO-doos, stellen wij voor een cursus programmeren voor LEGO Mindstorms bij ons te volgen. Samen met uw kinderen de wondere wereld van robots ontdekken blijft fantastisch.